Små beløp blir fort store beløp.

Små beløp blir fort store beløp.

Noen produkter er lettsolgte. Andre er mer krevende. Hvis noen fortalte meg at jeg kunne få et lån på kr 500.000,- men må betale
kr 917.820,- tilbake ville jeg nok tenkt meg om noen ganger.

Kr 5.099,- per måned i 15 år høres selvsagt mye «billiger» ut – men totalbeløpet er og blir det samme – kr 917.820,-. Hvordan du priser og hva du kommuniserer (og hva du ikke kommuniserer) betyr mye for å oppnå et salg. I en adresserte DM-kampanjen jeg mottok fra Bank Norwegian har de fokus på det månedlige beløpet kunden skal betale. Umiddelbart høres det gunstig ut, helt til du tar fram kalkulatoren. Ettersom det er få som tar seg bryet med å ta fram kalkulatoren er det nok lett å «slå til» til på et så gunstig tilbud. Er det mulig å gjøre tilbudet bedre?

Skulle Bank Norwegian AS vurderer å tilby daglig betaling av lånet på kr 500.000,-. Da er beløpet omtrent kr 169,- per dag – og kanskje er det enda letter å oppnå noen ekstra salg :-).

Hva om Canal Digital sendte ut en årlig faktura for sin TV/bredbåndspakke? Da måtte jeg ut med hele kr 11.256,-. De fleste kundene ville nok vurdere kost/nytte nøye før de eventuelt betalte en årlig faktura. Kr 938,- per måned høres bedre ut, og er langt unna den årlige kostnaden på kr 11.256,-.

Kanskje en ide for NRK. En liten lisensavgift per måned på autogiro ville ikke merkes, og alle kritiske røster ville forsvinne.

Løsning er enkel. Del opp kjøpesummen. Selg inn et gunstig månedlig beløp. Få beløpet ytterligere ned ved å utvide nedbetalingstiden. Billiger blir det ikke……