CRM kan være en utfordring. Særlig når kommunikasjonen utføres sentralt og kundene ikke lenger er lokale. Fikk et flott eksempel på morsom fletting av informasjon fra Ford her om dagen.

Det er ikke hver dag jeg får brev fra Köln. Men Ford sender tydeligvis sine brev fra Tyskland på vegne av sine forhandlere i rundt i Europa. Rimeligere porto og stordriftsfordeler er vel noe av forklaringen. Ford har mange bileiere i mange land og mange forhandlere – og da går det gjerne litt i surr. Adresser kan være en utfordring. Litt morsomt er det at 0677 Oslo ligger i Sweden. I alle fall, brevet kom hjem til meg i Norge.

Inni konvolutten ligger et hyggelig brev på svensk, og fra Mona (signaturen var pent flettet inn, også bilens registreringsnummer). Brevet kunne vært på norsk ettersom bilens registreringsnummer er norsk, men det bli fort litt vanskelig. Norsk bil = norsk tekst? Hvem har fortalt deg at CRM er enkelt?

Så er det det med årstidene. På baksiden av brevet var det lagt opp til litt «mersalg». Brevet er datert 25. april og hva er budskapet? «Gör din Ford redo för vintern» hvor det opplyses at «Fremför oss ligger en härlig vit vinter….» Jeg håper da ikke det – like før vi skal feire 17. mai!